Vandaag voorbereiden op morgen
Op VIA bereid jij je voor op later. Met ons vmbo onderwijs ga je op weg naar jouw plek in de maatschappij. Je doet de nodige kennis op én leert praktische vaardigen. Dat zijn de dingen waar je later écht wat hebt in je werk.
Beroepsgericht onderwijs
Op onze locatie volg je de basisberoepsgerichte leerweg (BBL) of de kaderberoepsgerichte leerweg (KBL). Daarmee gaan leren en doen hand in hand. Dat is naast slim leren ook ontdekkend leren: zo kom je erachter wat je echt leuk vindt en goed kan!
Leren op je eigen manier
Gepersonaliseerd onderwijs
Op VIA draait het om Gepersonaliseerd onderwijs. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Het betekent dat je leert op je eigen manier en niveau. Dat maakt leren eigen én leuker. Je krijgt alle ruimte om te ontdekken waar jouw talenten liggen en te verkennen wat je wilt.
Leren in je eigen tempo betekent dat je sneller en meer mag wanneer je dat kunt. Het betekent ook dat je een stapje terug kunt doen wanneer je meer tijd nodig hebt. Zo bepaal je, samen met je eigen coach, wat voor jou de beste en fijnste leerroute is.
Je eigen coach: samen stappen zetten
Op VIA krijg je jouw eigen coach. Die ondersteunt je om je eigen leerroute in te vullen én om nog beter te worden. Tijdens je hele schooltijd kan je rekenen op je coach, natuurlijk ook als het eens wat minder gaat. Zo zet je samen stappen vooruit.
BBL en KBL: doorstromen en doorgaan
In de eerste twee jaar van de basisberoepsgerichte leerweg (BBL) zit je in een heterogene klas (BBL en KBL bij elkaar) en stroom je na twee jaar door naar klas 3 en 4 van het vmbo. Daar start je met de examenprogramma’s. Na het behalen van het diploma, krijg je toelating tot niveau twee van het mbo.
Ook bij de kaderberoepsgerichte leerweg (KBL) zit je de eerste twee jaar in een heterogene klas (uitstel basisschooladvies) Dan stroom je na twee jaar door naar klas 3 en 4 van het vmbo. Daar start je met de examenprogramma’s. Na het behalen van het diploma, krijg je toelating tot niveau drie of vier van het mbo.
Leerlingenstatuut
Een leerlingenstatuut geeft
een overzicht van de rechten en plichten van leerlingen op school. Hierin staat
beschreven wat je van je docenten mag verwachten en wat zij van jou mogen
verwachten. Het statuut is opgesteld in samenwerking met de leerlingenraad en
vervolgens goedgekeurd door de medezeggenschapsraad. Het leerlingenstatuut
wordt periodiek opnieuw besproken en vastgesteld.
Onze schoolgids: Alles wat je wilt weten
Je wilt vast meer weten over onze school en ons onderwijs. Over hoe wij denken en doen, wat we te bieden hebben, hoe we samen jouw leerroute invullen, lestijden, alles. Je vindt het in onze schoolgids!